Destinaatiomatkaajat

sunnuntai 29. tammikuuta 2023

Faktan, tunteen ja fiktion road trip.

Jokainen matka voi olla tarinan arvoinen, mutta entä kun mukana on edes hyppysellinen tunnetta - ja rakkautta? Isoa ja muistettavaa - sitä sellainen matka on. Ja tässä viittaus onkin ihmisten välisiin suhteisiin, ei niinkään destinaatioon itsessään. Se ikään kuin on siinä sivussa taustalla.


Rakkauden ja tunteen road trip kuvaa jotain erityistä - pitkään muistettavaa ja ainutlaatuista matkaa. Kertomusta tai elämäntarinaa. Oli se sitten tosielämän kokemusta, sen muisteloa - tai ihan vaan fiktiivistä kuvausta elokuvassa tai elämää suurempaa taidetta.

Monella meistä on tarina jos toinenkin, kun on ajettu ja matkattu tunteen palossa - ei välttämättä aina järjen valossa. Tärkeää onkin itse tunnistaa, mikä jää muistoihin ja sydämeen muistona - rakkauden ja tunteen road tripina.

Elokuvat voivat kertoa elämää isompaa tarinaa. Niissä voi olla tiettyjä kohtauksia ja sellaisia tilanteita, joilla on juonenkäänteellinen merkitys - tunteen ja matkan valossa. 

Kuva United Artists - The Graduate 1967












Yksi näistä on The Graduate - Miehuuskoe. Dustin Hoffmanin läpimurto ja Alfa Romeo Spiderin läpimurto, joka muistetaan rakkauden perään koukuttavana road tripina.

"Benjamin sotkee asiansa ajautumalla suhteeseen vanhempiensa perheystävän, rouva Robinsonin kanssa, mutta se on vasta alkua: seuraavaksi kuvioihin tulee mukaan rouva Robinsonin tytär Elaine."
Miehuuskoe | Yle Teema | yle.fi

”The car´s inclusion in the film may have been an early example of product placement – Dustin Hoffman´s uncle was an Alfa Romeo importer.” Movie Cars: The Graduate - 5 Things About the Red Alfa Duetto Spider (collierautomedia.com)

Sitten on dokumentti. Romantic Road - Rakkauden Road Trip on hyvä tulkinta nuoruuden, rakkauden ja road tripin voimasta. Sen kaiken voi kokea uudelleen, vaikka vuoden 1936 Rolls-Roycella.

Kuva Unkonwn Pictures - Romantic Road 2017

Traileri avaa hyvin kiteytetysti tarinaa. Romantic Road - Trailer | IMDb

Dokumentissa seurataan englantilaista asianajajaa ja hänen vaimoaan, jotka verestävät nuoruusmuistojaan ajamalla Intian ja Bangladeshin halki vuoden 1936 Rolls-Roycellaan. Greyn pariskunta tekee rohkeaa siirtymää, kuten heillä on ollut tapana tyttärensäkin mukaan. 


Kertoja: "Mistä saa mielestäsi hyvän tarinan? 
Rupert Grey: Voi ei onpa hyvä kysymys. Sen pitäisi heijastaa todellista elämää eikä olla pelkkää satua." (Romantic Road)

Kuva Unknown Picture - Romantic Road 2017


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Destinaatiokuskin automatka alkaa aina alusta ja päättyy kohteeseen.

Automatka alkaa aina alusta ja päättyy kohteeseen. Automatkahan on oikeastaan ydinasia, jota toteuttamaan on itseliikkuva automobiili kehit...