Destinaatiomatkaajat

torstai 17. marraskuuta 2022

Cruising elää vahvasti.

Cruising elää vahvasti, ovathan auto- ja moottoritapaamiset kaikkinensa ihmiselle hyvästä.

"Cruising is a social activity that primarily consists of driving a car. Cruising can be an expression of the freedom of possessing a driver's license. Cruising is distinguished from regular driving by the social and recreational nature of the activity, which is characterized by an impulsively random, often aimless course."Cruising (driving) - Wikipedia


Sosiaalinen aspekti harrastamisen lisäksi, tutustuminen uusiin ihmisiin ja itse ajoneuvosta nauttiminen on se juttu. Autotapaamisten renessanssiajat ovat alkaneet korona-ajan jälkeen.
FHRA Cruising Pre-Party, Malmin lentoasema, kuva Destinaatiokuski

Ruotsissa Solvallan raviradalla: Haastetta on järjestää autotapaaminen pääkaupunkiseudulle (Tukholma). Se ei ole pikkujuttu löytää paikka, jonne kaikki mahtuvat lähialueelta ja kauempaakin.

"Så det blev en välbesökt tillställning med solsken som blänkte i lack och krom på alla de 1100 bilar som fyllde arenan." (Wheels 11/2022)



















Kesä 2022 kiteytyy hienosti muutamalla lauseella.
Lähde seuraavissa: Amerikan Rauta 7/2022.

"Vuosien mittaiseksi venynyt tauko taisi näkyä positiivisesti, ainakaan muistikuvan mukaan nurmialue ei ollut edellisinä kertoina lähellekään yhtä täynnä kuin tänä vuonna." (Forssan Pick-Nick)

"Ylätori täyttyi jälleen kerran hienosta USA-kalustosta ja jo tutuksi tullut letka-ajo osoitti, että harrastus on voimissaan." (Lappeenranta Cruising)

"Jos heinäkuun cruisingien Pre-Party jäikin väliin, otettiin se menetys korkojen kera takaisin elokuussa, kun sääkin oli kuin Kaliforniassa." (FHRA Cruising Pre-Party, Malmin lentoasema)

Cruising on parhaimmillaan myös paikkakunnalle piristävä juttu, jota yhdessä kehittämällä saadaan imagollisia ja paikanmarkkinoinnillisia yhdisteitä aikaan.

Lähde seuraavissa: Amerikan Rauta 7/2022.

"Koko perheelle suunnatussa tapahtumassa oli tänä vuonna panostettu entistä enemmän yleisön viihtyvyyteen, mikä näkyi lisääntyneessä oheisohjelmassa." (Ride In Oulu Motor Meet)

"Tapahtumalle tuntui olevan tilausta, sillä viime vuosisadan linttamiittien jälkeen ei paikkakunnalla ole järjestetty vuosittaista autotapahtumaa." (Möljä Miitinki, Uusikaupunki)


kuva Amerikan Rauta 7/2022

kuva Destinaatiokuski




kuva Destinaatiokuski

"Tapahtumaa tukee laajasti Övertorneån kunta että paikalliset yritykset, ja kyseinen viikonloppu onkin heittämällä vuoden vilkkain alle 2000 asukkaan kunnassa." (Övertorneå Cruising)

"Hyvärilän alueella järjestetyssä tapahtumassa riitti ohjelmaa." (Drive-In & Rock, Nurmes)

Svengijengi ´62

Onnen päivät

Aitoon cruisingiin yhdessäolon lisäksi kuuluu drive-in-elokuva tai -hampurilaisravintola. 
Happy Days, Onnen päivät (1974-1984) ja American Graffiti, Svengijengi ´62 (1973) ovat loistavia aikalaiskuvauksia tästä.


"A popular route (or "strip") is often the focus of cruising." Cruising (driving) - Wikipedia


kuva Destinaatiokuski, Vantaa Cruising

kuva Destinaatiokuski, Vantaa Cruising



kuvassa Destinaatiokuski Vantaa Cruisingissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Destinaatiokuskin automatka alkaa aina alusta ja päättyy kohteeseen.

Automatka alkaa aina alusta ja päättyy kohteeseen. Automatkahan on oikeastaan ydinasia, jota toteuttamaan on itseliikkuva automobiili kehit...