Destinaatiomatkaajat

sunnuntai 23. lokakuuta 2022

Lomamatka autoiluun tutustuen - road trip?

Loman voi viettää autoilemalla. Ja osan matkasta voi liittää autoiluun. Lyhyen irtioton voi hyödyntää yksilöllisemmin autolla matkaten. Joko omalla tai vuokra-autolla. Ulkomaillakin. Myös voi tutustua ulkomailla sellaisiin autoihin ja malleihin, joita meillä ei (vielä) ole myynnissä. Koeajaakin voi niitä. Autoja ja vapaa-aikaa, siitä on aito road trip tehty. 


Road trip kun on sääntö, eikä poikkeus, Destinaatiokuskille. Ja kun matkaseurana on orientaatoltaan samankaltaista seuraa, niin mikäpäs siinä.

Lähialuematkalla Ruotsissa teemaksi hahmottui tutustua sähköautoiluun. Ja keskittyminen sellaisiin kiinalaisiin merkkeihin, joita ei Suomessa vielä ole. Move your way!


Yölaivalla Turusta Kapellskäriin. Kunnon(?) aamupala McDonald´s Norrtäljessa. Sitten Rimbon kautta Arlandaan. Kunnon moottorimatkailuun kuuluu bongata myös lentokoneita.



Mitäs sitten? Sähköautoilua ja autobrändejä tutkimaan Tukholman seudulle. Todellista käyttövoimamatkailua. Xpeng ja MG.



Tsekattiin pari meilläkin jo myynnissä olevaa länsimerkkiä, Tesla ja Ford.



Yöpymiset valittiin lokaatioiden mukaan. Tukholman läheisyydessä Kungens Kurvan historialliset ja autokaupan keskittymäsyyt, paluumatkalla Norrtäljessa logistiset syyt.



Paikallinen ICA Kvantum ja Scandic olivat paikanbrändiuskollisia


Norrtäljessa Camilla Berglingin bed&breakfast -yöpyminen oli arjen luksusta. Niitä paikkoja, joissa soisi käyvänsä toistekin. Hemma hos -tunnelmaa. Hem - Boutique Hotellet mitt i Norrtälje (berglings.se)

Eihän se matka ollut pelkkää autoilua. Tulihan Tukholmassa käveltyäkin. Ja kivaa oli havaita, että ihmisten, kauppojen, talojen ja nähtävyyksien päivittelyn lisäksi sukupolvelta toiselle siirtyy - kadunvarsibongailu.


Ei se ole Range Rover, eikä Volvo tai Amerikan Ford, vaan Rolls-Roycen SUV - Cullinan

Paluu Turkuun Kapellskärista Turkuun aamulaivalla. Aikainen herätys, mutta kahteen päivään länsinaapurissa mahtui vapaa-aikaa, shoppailua ja riittävästi koneromantiikkaakin.


Teksti Destinaatiokuski, kuvat Timo Nousiainen, Viljami Nousiainen ja Waltteri Nousiainen

#destinaatiomatkailu #automatkailu #lomamatkailu #käyttövoimamatkailu #destinaatiokuski #koneromantiikka




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Destinaatiokuskin automatka alkaa aina alusta ja päättyy kohteeseen.

Automatka alkaa aina alusta ja päättyy kohteeseen. Automatkahan on oikeastaan ydinasia, jota toteuttamaan on itseliikkuva automobiili kehit...