Destinaatiomatkaajat

torstai 13. lokakuuta 2022

Destinaatiomatkailu on erilaista kelin vaihdellessa.

Kun kelit muuttuvat, on syytä huomioida muutama seikka. Talvihan se meitä kiusaa, kesä on helppoa destinaatiomatkailussa. Renkaat, pakkaskestävät jäähdytysneste ja tuulilasinpesuneste sekä näkyvyydestä huolehtiminen. Mitä vielä? Harja ja jääskrapa. Automatkailussa on varattava aikaa enemmän talvikelillä!

Renkaat kannattaa vaihtaa ennakkoon. Talvikelin yllättämät autoilijat, kun ovat sääntö - ei poikkeus.

Talvirenkaita saa eksoottiseenkin kalustoon nykyisin (Nokian ja Lamborghini Aventador).



Renkaiden kuntoa on syytä tarkkailla talven aikana. 

Destinaatiokuski oli vaihtanut kitkarenkaat ajoissa, ja tuulilasin pakkasneste oli kunnossa. Vaan 13.10.2022 aamu yllätti. Hämeenlinnassa oli yksi pakkasaste. Missä olisi jääskrapa? Se olisi joko tavarasäiliössä tai kesäteloilla varastossa.

Apu oli lähellä. Auton ovitaskussa oli pelastaja: SONAX Jäänsulattaja, nestemäinen jääkaavin.

Sumutus lasiin, ei sen kummempia odotteluja. Sisään ja pyyhkijäin pyyhkäisy. Ja toinenkin. Kirkastui heti. Nopeampaa kuin skrapaamalla. www.sonax.fi  

                                                                                                                                                                    

Lisäksi on tukku muita huomiotavia asioita, kuten tuulilasinpyyhkijöiden kunto, polttimot, riittävä määrä polttoainetta esim. polttonestekäyttöistä esilämmitystä varten. Ja vaatetuksen on syytä olla riittävää. Näkemä kuntoon ennen liikkeelle lähtöä. 





Talviajon niksejä kannattaa harjoitella etukäteen. Aivan hyvin myös talvella - suljetuilla ja tätä varten olevilla harjoitteluradoilla.

Trafiikkimaikan arkinen huomio Destinaatiokuskille. "Usein on talvella liukkaampaa päästä autoon ja pysäytettäessä sieltä pois kuin ajaminen tien päällä. Maltti on tietysti valttia kummassakin tapauksessa."


Teksti ja kuvat Trafiikkimaikka www.trafiikkimaikka.fi

#destinaatiomatkailu #automatkailu #talviautoilu #talviajo #trafiikkimaikka #destinaatiokuski

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Destinaatiokuskin automatka alkaa aina alusta ja päättyy kohteeseen.

Automatka alkaa aina alusta ja päättyy kohteeseen. Automatkahan on oikeastaan ydinasia, jota toteuttamaan on itseliikkuva automobiili kehit...