Destinaatiomatkaajat

lauantai 11. helmikuuta 2023

Metsäteiden urhoa katselemaan.

Automatka alkaa aina alusta ja se voi päättyä metsään. Silloin kun on kyse ralliautoilusta. Destinaatiokuski kulki 10.2.2023 kantatien 58 kautta Hämeenlinnaa kohti. Destinaationa oli seuraavana päivänä ajettava Hämeenlinna Historic Rally. Orivedellä sattui eteen sopivasti eteen kirittämään vanha vuoden 1978 Datsun.

Datsun 120 A FII Orivedellä, kantatiellä 58

Kilpailua edeltävänä yönä oli Hämeenlinnassa tullut kivasti uutta lunta talvirallin kunniaksi

Ralliautoja on moneksi. Eri aikakausien. Eri kokoisilla moottoreilla. Olipa mukava nähdä mukana olevan Juha Bernerin vuoden 1966 Plymouth Valiant. V-8-moottorilla tietenkin.

ELK-11 kilpailun katsastukseen menossa


  
   

















Valiant on ollut tuttu näky vuodesta 2013 kotimaisen Historic Rally-sarjan kilpailuissa. Miksi juuri Valiant? Juha Bernerin suvun yritys toimi Chrysler-konsernin autojen maahantuojana 1950-1970-luvuilla. 


Juha Berner muistetaan tästä kulttuuriteosta: isänsä Plymouth Barracudan löytämisestä, kunnostamisesta ja sen ajattamisesta Rallye Monte-Carlo Historique -kilpailussa. 

Copyright Tekniikan Maailma
Barracuda Jarmo Sukavan käskytettävänä

"After 42 years and 19 owners the car is back at home. I am very exited to have had this opportunity to buy back my Fathers old car, a car with a fantastic history." (Juha Berner) 

EK 1 kääntyy Hämeen Härkätieltä sivutielle

Hämeen Härkätie (harkatie.com)

EK 1

Rallijuomana oli maistelussa Lidlistä Kong Strong Gingseng + Guarana

Viimeisen EK 5 jälkeisellä siirtymällä maaliin



Plymouth Valiant eli urho maalissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Destinaatiokuskin automatka alkaa aina alusta ja päättyy kohteeseen.

Automatka alkaa aina alusta ja päättyy kohteeseen. Automatkahan on oikeastaan ydinasia, jota toteuttamaan on itseliikkuva automobiili kehit...