Destinaatiomatkaajat

lauantai 28. lokakuuta 2023

Matkaan laatulehdellä - Octane.

Alalla kuin alalla on omat laatulehtensä (quality magazine). Automedioista korostuvat laatulehtinä sellaiset, joiden syvintä olemusta ovat autoilu (motoring) käyttö- ja kokemuskuvauksineen klassikoista ja harvinaisuuksista. Ja tietysti itse ajaminen. Joko tietyssä paikassa tai paikasta toiseen. Sitähän se destinaatioajaminen on ytimeltään.

Englantilainen Octane on laatulehti. Laatulehden tunnistaa myös alaan liittyvästä mainonnasta ja korkeatasoisesta tekijäjoukosta (esim. numerossa 244/October 2023 mielipidekirjoituksineen Jay Leno ja Derek Bell).

Mikä tekee nautinnon ja tunteen kuin olisi mukana matkalla? Oivalliset kuvat, teemat ja tekstin luovuus sekä osuvat kuvaukset.

"Valkyrie is a road car, though not as we know it - engineered by F1 genius Adrian Newey and drawing on nine decades of Aston Martin experience. Noise-cancelling headphones are de rigueur..."  (Harnessing the spirit of endurance, James Page, Octane October 2023)

Valkyrie on hyperauto (Octane October 2023)











"Even though we can´t see it, we can hear it - the unsilenced V12 howl of an Aston Martin DBR9 ringing out across the wide-open spaces of a disused airfield." (Harnessing the spirit of endurance, James Page, Octane October 2023)

Aston Martin DRB9 (Octane October 2023)

Autoilun laatumedia

Air-hungry nose includes ground effect; still recognisably a DB9
(Harnessing the spirit of endurance, James Page, Octane October 2023)

Matkakertomus ja destinaatiomatka erottavat jyvät akanoista myös autoilun laatulehtien kohdalla. Kun klassikko- (classic car) tai vuosikerta-autolla (vintage car) lähdetään matkaan, onhan se tapaus jo sinänsä. Octanen artikkelissa destinaatioon ajellaan ennen sotia tehdyllä kalustolla: kahdella vuoden 1933 Lagonda M45 -mallilla ja yhdellä vuoden 1925 Rolls-Royce Silver Ghostilla.

Mutta mikä tekee tästä kertomuksesta ainutlaatuisen? Reitti ja pituus ainakin - ja seikkailu (adventure).

"Three men in vintage cars, 13 countries, three months, 19.000km: there were bound to be a few mishaps along the way from Buenos Aires to New York..." (Lagonda way up, Richard Cunningham, Octane October 2023)

Stunning scenery as Lagonda chases Rolls-Royce en route to Tacna, Peru
(Lagonda way up, Richard Cunningham, Octane October 2023)
Välillä rempattiin kuin arkisen harrastamisen yhteydessä. Rollsin magneettoa fiksattiin, Lagondaan vaihdettiin kannen tiiviste ja uusia renkaita tarvittiin Lagondoihin.

Buenos Aires to New York Adventure
(Lagonda way up, Richard Cunningham, Octane October 2023)


"The bridge had collapsed and we were told it could be three weeks before the road reopened"
(Lagonda way up, Richard Cunningham, Octane October 2023)

(Lagonda way up, Richard Cunningham, Octane October 2023)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Destinaatiokuskin automatka alkaa aina alusta ja päättyy kohteeseen.

Automatka alkaa aina alusta ja päättyy kohteeseen. Automatkahan on oikeastaan ydinasia, jota toteuttamaan on itseliikkuva automobiili kehit...