Destinaatiomatkaajat

sunnuntai 29. lokakuuta 2023

Matkaan laatulehdellä - evo.

Alalla kuin alalla on omat laatulehtensä (quality magazine). Automedioista korostuvat laatulehtinä sellaiset, joiden syvintä olemusta ovat autoilu (motoring) käyttö- ja kokemuskuvauksineen klassikoista ja harvinaisuuksista. Ja tietysti itse ajaminen. Joko tietyssä paikassa tai paikasta toiseen. Sitähän se destinaatioajaminen on ytimeltään.

Englantilainen evo on ajamisen (driving) laatulehti.  Voi kuvitella olevansa mukana itse artikkelissa, kuulevansa moottorin hyrinän ja tuntevansa auton liike-energian. Sen vaan tuntee nahoissaan. Kun auto, ajaja ja tie ovat yhtä. Hyvää tarinaa ja kuvausta seuraa mielellään.

Audi R8 V10 GT RWD ja Lamborghini Huracan Tecnica
Pohjois-Italiassa, Stelviosolassa (evo #314)
                                
Mikä tekee nautinnon ja tunteen kuin olisi mukana matkalla? Oivalliset kuvat, teemat ja tekstin luovuus sekä osuvat kuvaukset tekevät evosta (kirjoitetaan näin) persoonallisen, loisteliaan ja vauhdikkaan julkaisun. Numerotkin ilmoitetaan järjestysnumerolla (#314, lokakuun lehti). Ja sivut merkitään nollat/nolla edessä sataan saakka.

evo #314 (lokakuu 2023)

"Both are honed to their keenest edge by teams who wish to leave nothing to the table." (The long and winding road, Richard Meaden, evo #314)

evo #314

"It doesn´t take long to find our destination: Italy´s snaking, 2757-metre-high Stelvio Pass." (The long and winding road, Richard Meaden, evo #314)

evo #314

"We´ll miss them when they´re gone. But while they are here what better way to rejoice in what they represent than driving to the roof of Italy and let them scream one last time." (The long and winding road, Richard Meaden, evo #314)

Nopeus kuuluu nautinnon lisäksi olennaisesti evon ajamiin autoihin. Tarvitseeko sanoa enempää? Jälleen kerran kuva ja ajamisen sekä auton kuvaus kertovat - enemmän... 

evo #314

"The Dark Horse is a car you quickly feel at base with, and one that enjoys being driven quickly." (Dark star, James Taylor, evo #314)

Ajaminen radalla (tässä artikkelissa Charlotte "Roval", Pohjois-Carolina) ja maantiellä kuuluvat hyvään artikkeliin. Kovassa vauhdissa radalla ja nautinnollisella road tripillä maantiellä saa esiin vivahteita, joita auto tarjoaa ajajalleen. Taas kuva ja teksti kertovat...enemmän.

evo #314


Lopussa on hyvä kiteytys Mustangista, mutta artikkelissa on jäähyväissävytteinen tunnelma. Ollaan jossain menneen ja tulevan välimaastossa - sillä kilpailijoiden valmistus päättyy pikapuoliin.

"The Chevy Camaro and Dodge Challenger both end production imminently, making the Ford the last muscle car standing. It´s likely one of the very last manual V8 cars available to buy - but that´s not the only thing the new Mustang has going for it." (Dark star, James Taylor, evo #314)


#ajaminen #driving #roadtrip #tracktrip #evo #evomagazine


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Destinaatiokuskin automatka alkaa aina alusta ja päättyy kohteeseen.

Automatka alkaa aina alusta ja päättyy kohteeseen. Automatkahan on oikeastaan ydinasia, jota toteuttamaan on itseliikkuva automobiili kehit...