Destinaatiomatkaajat

keskiviikko 8. marraskuuta 2023

Practical future fuel and destination traveling.

Käyttövoimat puhuttavat. Fossiilisista siirrytään, mutta mihin? Sähkö, vety, hybriditeknologia - kyllä, nämä ovat ne joista puhutaan. Jossain määrin on alkanut esiintyä äänenpainoja synteettisen bensiinin puolesta, varsinkin kun keskustelut ovat olleet yksipuolisesti fossiilisten syrjäyttämistä kokonaan. Miksi?

Automatkailukin on täten murroksessa. Sähkön tulo ei ole aivan yksiselitteistä sen latausmahdollisuuksien rajallisuuden vuoksi. 

Miten käy harrasteautoiljoiden? Katoavatko äänet ajamisesta ja destinaatiomatkailusta? Entä voiko siten bensalenkkari kokea "joy ride" -tunnetta enää ollenkaan?

Hei, kyllä voi. Practical Classics kokeili November 2023 -numerossaan autoihin synteettisiä bensiinilaatuja. Autot olivat, Austin 1930-luvulta, Alfa Romeo 1960-luvulta, Triumph 1970-luvulta ja Peugeot 1980- ja 1990-lukujen taitteesta.

"Sights and sounds of the future in an EV-centric world?" Practical Classics November 2023

          









      

Näin puhuttiin maaliskuussa 2019. Uusiutuvalla sähköllä voi valmistaa uusia polttoaineita. Sekä öljyala että energiayhtiöt miettivät nyt, lähtevätkö ne synteettisiin mukaan. Professori: Bensiini- ja dieselautoihin voisi tankata synteettistä polttoainetta 2030 – Neste: Varmasti tämä on polttomoottoreille yksi ratkaisu (yle.fi)

Boschin synteettisen polttoaineiden jakeluasema.
Synteettisiä voi myös sekoittaa perinteisten diesel- ja bensiinilaatujen joukkoon.
Kuva emt. julkaisu/YLE/Bosch  

Tänä vuonna tammikuussa puhuttiin näin. Synteettinen bensiini myyntiin huoltoasemilla Saksassa – päästöt 90 prosenttia pienemmät. Synteettinen bensiini myyntiin Saksassa (iltalehti.fi)

Niin tai näin. Polttomoottoriautoilla - ainakin bensiiniversiolla - on tulevaisuutensa. Myöskin hyvin looginen ja ekologinen asia on se, että useimmat tulevien vuosien käytössä olevista autoista on jo valmistettu.

"The most sustainable car is one that is already made, upcycled not recycled, and our continued endeavours in keeping them going are straight out of the self-suffiency handbook." (Editor Danny Hopkins, Practical Classics, November 2023)

Editor Danny Hopkins, Practical Classics, November 2023











No miten meni ajelut tien päällä käytännössä PC-tiimillä. Kysymykseen "Sights and sounds of the future in an EV-centric world?" vastattiin " You betcha!" Team Adventure -artikkelissa. (Future fuel?, Team PC, Practical Classics November 2023)

"Out on the road, none of the team could sense a difference" Practical Classics November 2023

"We inspire young people to learn how to fix things and engage with engineering"
Editor Danny Hopkins, Practical Classics, November 2023 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Destinaatiokuskin automatka alkaa aina alusta ja päättyy kohteeseen.

Automatka alkaa aina alusta ja päättyy kohteeseen. Automatkahan on oikeastaan ydinasia, jota toteuttamaan on itseliikkuva automobiili kehit...