Destinaatiomatkaajat

lauantai 4. marraskuuta 2023

Ajaja tykkää kun autolla ajetaan.

Autoilun kehittyminen on ollut aina nopeuteen ja tehokkuuteen perustuvaa. Kinttupoluista ja routaheitoista on päästy maan- ja moottoriteihin. Suurkaupungin ruuhkat ovat olleet esim. Amerikassa jo satavuotinen ilmiö.

"Hoppukoneet, muita liikennevälineitä nopeammat autot, vaativat parempia teitä, ja niitä ne saivat. 1920-luvun mittaan käsitys hyväkuntoisesta maantiestä muuttui suuresti." (Kyytejä autolle - automobiili kyytilaitoksen palveluksessa ennen vuotta 1914, Reijo Valta, Pohjois-Suomen Historiallinen Yhdistys 2015)

Nykyään matkataan ja kuljetetaan yötä päivää nopeammin,
ja ohituskaistalla kiirehtiminen on kuin alitajunnassa










                            

                                                    Se, että autoilu on muuttunut massalajiksi ruuhkineen, nopeammaksi yhteyksineen ja jopa puuduttavan helpoksi ajamiseksi ajajan kannalta (avustimet, moottoritiet ja automatiikka), ei poista tosiasiaa ajamisen itsensä kiinnostavuudesta ajajan näkökulmasta. 

Ajaja hakee nautintoa. Ajaja tykkää edelleen kun autolla ajetaan. Nautiskellen ja fiilistellen.

Wheeler Dealersin ex-mekaanikko, Edd China on tunnettu rassaamisestaan ja teknisestä osaamisestaan. Mutta, hänkin on ajaja henkeen ja vereen. 

"There´s nothing like taking a spirited, open-air drive through the English countryside. It might not be the most dramatic scenery in the world, but I enjoy bowling along past grassy banks, ditches and hedgerows, enjoying the views of fields and woodland, rivers and streams." (Grease Junkie, Edd China, Virgin Books 2019)

Ajamisen ilon kyllä näkee
(Copyright Grease Junkie, Edd China)
Automatka alkaa aina alusta ja päättyy kohteeseen. Niinhän se luonnollisesti on, mutta myös tärkeä palanen on se mitä välillä tapahtuu.

"Kun lähtee road tripille, automatkalle tuntemattomaan tai ylipäätään valitsee tietyypin, niin tarvitseeko aina edes tietää minne menee? Road trip voi olla niin paljon, tietty valittu ja ajateltu reitti, se voi olla aikataulusidonnainen tai sitten ei mitään sovittua... Ehkä destinaatio on selvillä. Vapaus valita, nautinto ajaa ja käydä mukavissa kohteissa - siinä se juju onkin." (Destinaatiokuski, https://destinaatiokuski.blogspot.com)

Let´s go, mennään vaan! (Destinaatiokuski)

Jotkut asiat eivät tarvitse runsaita ja kuvailevia kaunopuheita. Tämän verran kuitenkin.

"From classics to supercars, restoration projects to road tests, Jay Leno's Garage is the place where Jay shares his passion for all things automotive." (www.youtube.com/user/JayLenosGarage)

"The fine thing is this, you know, shooting a video and see them going down the road." (Copyright: Jay Leno, Welcome to Jay leno´s Garage!) (www.youtube.com/watch?v=-pV8Ko0tIoM&t=30s)

Le destination (Ranskalainen Kyläkauppa, Vääksy) (Destinaatiokuski)
Milloin olet viimeksi ilman kiirettä ajanut road tripin kantateiden ja seututeiden halkomassa maisemassa? Tai lähtenyt vaan - ajamaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Destinaatiokuskin automatka alkaa aina alusta ja päättyy kohteeseen.

Automatka alkaa aina alusta ja päättyy kohteeseen. Automatkahan on oikeastaan ydinasia, jota toteuttamaan on itseliikkuva automobiili kehit...