Destinaatiomatkaajat

sunnuntai 21. tammikuuta 2024

Road trip on aina mahdollista, kun ollaan matkalla - tien päällä.

Road trip voidaan suomentaa sanoilla; ajomatka tai ajoreissu. Ollaan siis käsitteellisesti tien päällä. Tärkeää on ymmärtää, että reitti on juuri se, mitä ikinä keksiikin käydä katsomassa tai huomioida alun ja lopun välillä. 

Mikä on aito ja oikea road trip? Pitääkö ajoreissuun varautua tai ennakoida sitä kauan etukäteen? Vastaukset lyhyesti: road trip syntyy aina kun lähdet tien päälle. Oma aikataulu tai kohteet tuovat siihen luovuutta tai joustoa. Ajoreissuun voi valmistautua hyvinkin, jos se on pitkä ja vaikkapa seikkailun kaltainen. Toisaalta vaikkapa naapurikuntaan suunnattu työmatka tai muu kulkeminen voi olla loistelias road trip.

Hyvänä esimerkkinä käy työmatka, jonka yhteydessä Destinaatiokuski ehti vihdoinkin katsomaan osaa yhdestä Valkeakosken nähtävyydestä - Graffitiseinistä. 
"Graffitiseinät tarjoavat laillisen alustan kirjoitusten ja maalausten tekemiseen." Graffitiseinät Valkeakoskella - Nuortenkoski
Graffitiseinä Valkeakoskella Salmentiellä











Road trip voidaan kirjallisesti kiteyttää monella tavalla. Kaunis kuvaus tai muisto elämää suuremmasta reitistä, jota kuljet. Tai ihan vaan luovuuden puuskassa näkee asian isossa kuvassa, kuten Kaarina Silmunen.       

Kaarina Silmunen: Löytöretkellä Baltian luonnossa, Iloinen Gorgo 2023

Työ- tai vapaa-ajan matka on hyvinkin oivallinen tapa hyödyntää kulku sekä välipysähdykset tai paikallaolo matka- ja viihtyvyyskohteiden parissa. Eri paikkakuntien matkailu- ja visit-sivustot antavat osviittaa menemisen ja tekemisen tueksi. Myös ihan suunnitteluapuakin. Ja hyvä onkin huomioida se, että monelle paikkakunnalle on helpompi matkata nykyään omin kulkuneuvoin.

Muutama esimerkki.

"Taidekaupunkiin on helppo päästä autolla! Mänttä-Vilppula sijaitsee Ylä-Pirkanmaalla Tampereen ja Jyväskylän puolessa välissä kantatie 58 varrella ja henkilöautolla matkaan kuluu molempiin suuntiin tunnin verran. Voit tehdä tarkemman matkasuunnitelman karttapalvelun avulla."                  

Taidekaupunki häämöttää vasemmalle käännyttäessä












Kohde tai kohtaaminen voi olla satunnaista. Hetkellinen pysähtyminen voi johtaa uniikkeihin löytöihin tai makuihin.

Satunnainen kohtaaminen Tervakoskella















Päätin nauttia ja majoittua mukavasti taannoin ennen seuraavan päivän työpalaveria Uudessakaupungissa.

Valitsin arkeen luksusta - sitähän ei ole koskaan liikaa. Lisäksi kustannustehokas hinta tuntui yrittäjän arjessa miellyttävältä. Autonkin sai aivan viereen! www.hotelliaittaranta.fi

Motellifiilistä - auto ihan liki huonetta














"Sympaattiset puutalokorttelit, mielenkiintoiset nähtävyydet, upeat meri- ja luontokohteet sekä muu monipuolinen palvelutarjonta luovat puitteet onnistuneelle vierailulle." Etusivu | Visit Uusikaupunki

Alinenkatu löytyi jo, mutta missä on Ylinenkatu?

Usein matkalla kohtaa erikoisia palveluita ja kohteita, alueellisia erikoisuuksia ja persoonallisia makuja. Kokemus ja elämys voivat sisältää ihan arkisia juttujakin.

Mäntän Rengaspisteen kahvipiste

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Destinaatiokuskin automatka alkaa aina alusta ja päättyy kohteeseen.

Automatka alkaa aina alusta ja päättyy kohteeseen. Automatkahan on oikeastaan ydinasia, jota toteuttamaan on itseliikkuva automobiili kehit...