Destinaatiomatkaajat

perjantai 29. maaliskuuta 2024

Tyrannosaurus ajassamme - tien päällä.

Hieman alkuun historiaa. 

"Koska T. rex oli suurin petodinosaurus, jos tarkastellaan painoa, T. rex oli myös kaikkien aikojen suurin maapeto. Yhdessäkään muussa eläinryhmässä ei ole kehittynyt maalla elävää petoa, joka olisi lähelläkään T. rexin kokoa."

Ja sitten nykyisyyttä.

"After the unveiling of the concept at the 2016 Texas State Fair, multiple online media published positive reactions: For now, all we can do is dream about owning one of these beasts as it is still just a concept vehicle. 

Ram should use this golden opportunity to put an insane, over-powered off-roading truck into production, because it will surely sell quickly, is relatively easy to build, and would be in a segment that only has one other competitor . . . It's time for Ram to build the TRX. Back in the day, 

Dodge put a Viper engine in a Ram pickup truck . . . since those glory days, there hasn’t been a true high performance truck from the car company with horns. That needs to change, and now is the time. 

Ram 1500 TRX is equipped with a supercharged 6.2-liter (380 cu in) Chrysler Hellcat Hemi, which produces 702 horsepower (523 kW) and 650 pound force-feet (881 N⋅m) of torque. Ram 1500 TRX - Wikipedia

Destinaatiokuskilla oli siirtoajossa kevytkuorma-auto, jossa tyrannosauruksen kaltaisen olemuksen aisti hyvinkin osuvasti. 
Vuosímallin 2024 Ram TRX Lunar Special Edition ei ole pieni eikä vaatimaton ajoneuvo oikeastaan millään muotoa. Auto oli menossa Work Carsin osastolle American Car Show´hun.
Mikä on itse asiassa kevytkuorma-auto? Kolme pointtia ohessa.
Suomessa kevytkuorma-autoiksi rekisteröidään kokonaismassaltaan yli 3,5 tonnia ja enintään 7,5 tonnia painavat ajoneuvot. 
Kevytkuorma-autojen etuna verrattuna vastaaviin pickup-pakettiautoihin on kevyempi verotus. 
Yritysten näkökulmasta tärkeä asia on myös se, että kevytkuorma-autosta saa täysimääräisen alv-vähennysoikeuden koko kauppasummasta.    www.iltalehti.fi/autouutiset/a/1c1559dc-62fe-4ead-99e7-2044ff725d53
Koeajoyksilö oli ajamaton, hintapyyntö 174 900 €, (ALV väh.kelp.). 
Tähän autoon kyllä mahtuu perhekin, onhan siinä tuplahytti ja tilaa ohjaamossa                                 yllin kyllin. 
Auto kiihtyy vaivattomasti ja nopeasti, painaen 2880 kg. 6,2-litrainen bensa-V8 hoitaa sen homman vaivattomasti. 
Auto on järkäle, kun akselivälikin 3686 mm.
Hyötyautokin voi olla dollarihymy



























Onko autossa mitään järkeä? On ja ei. Auto edustaa kuin muskeliautot aikanaan, rajoittamatonta vapautta ja liikkumisen nautintoa parhaimmillaan. Se on mahtava osoitus nykyajassa, että autoilusta voi nauttia. Jos vaan hyväksyy kulutuksen. 

Iso on TRX - ja korkea

Kuorma-auton kyseessä ollen, rajoittuu nopeus 80 km/h. Rajoitinta vasten ajamisessa oli hyvä tunto, mutta hassu ajatus on se, että TRX kiihtyy kuin ohjus, mutta vasten rajoitinta nopeus hyytyy. Vaikea on ajatella, kun olisi potentiaalia ja vääntöä, muttei oikein Tuusulanväylällä pääse liikennevirrassa välttämättä ohi. Käynti Ruskasannan kautta pienemmällä tiellä ajo tuntui paljon leppoisammalta. Ja remmiahtimen ja moottorin äänetkin pääsivät osaksi nautinnollista siirtoajokokemusta.

Dodgella oli urheiluauto nimeltään Viper (kyy), mutta
tämä esihistoriasta lainattu nimi on osuva myös

Bilsteinin iskunvaimennus ja TRX:n jousitus tuovat sitikkamaista pehmeyttä ajoon
hyvin keskittävän ohjauksen kanssa

Destinaatiokuskin ajatus tässä kohtaa, kun Messukeskus jo taustalla häämöttää, on että elä hetkessä

Work Cars Oy oli mukana 29.-31.3.2024 järjestettävässä 45. American Car Show´ssa. Näyttelytapahtuma on suunnattu kaikille, jotka arvostavat harrasteajoneuvojen ja moottoriurheilun monimuotoisuutta, laatua ja elämyksellisyyttä. 

www.americancarshow.fi 

Uudet ja käytetyt hyötyajoneuvot ja työautot - Work Cars Oy





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Destinaatiokuskin automatka alkaa aina alusta ja päättyy kohteeseen.

Automatka alkaa aina alusta ja päättyy kohteeseen. Automatkahan on oikeastaan ydinasia, jota toteuttamaan on itseliikkuva automobiili kehit...