Destinaatiomatkaajat

perjantai 24. toukokuuta 2024

Vauhtia ja glitteriä.

Luulisi, että viidessäkymmenessä vuodessa voisi tulla muutoksia yhteen - jos toiseenkin asiaan. Harrastetaanko autoja ja autoiluun liittyviä asioita samalla intensiteetillä? Entäpä, onko vauhdin merkitys muuttunut ihmisten tarpeissa tai mielissä?

Lähtökohdaksi voisi ottaa hyvinkin tieteellisen tavan tutkailla asiaa, mutta mitäpä sitä. Vertaillaan viidenkymmenen vuoden välillä kahta näyttelyä; Vauhti 74 - ja American Car Show 2024 -tapahtumia.
FHRA ry oli yksi osallistujista vuoden 1974 -spektaakkelinäyttelyyn.

American Car Show 2024 - lyhyt auton siirtokin tuo hymyn kareen Destinaatiokuskille



















Ruotsalainen moottoriurheilun monitoimimies Picko Troberg lähti järjestämään näyttelyä rima korkealla.

Pickolla oli takataskussaan kova kattaus legendoja,
myös Timo Mäkinen ja Pauli Toivonen (Vauhdin Maailma 5/1974)
Sattumalta tänä vuonna eräästä autotallista löydetty vauhti 74 -mainostarra







"Toukokuun merkittävin tapahtuma moottoriurheiluharrastajien piirissä oli eittämättä Vauhti 74 -näyttely. Helsingin jäähalli keräsi taas melkoisen määrän energiakriisin hampaista pääsemässä olevan harrastuksen kannattajia."(Pääkirjoitus, Rämäkkä kesän alku, Vauhdin Maailma 6/1974)

"Sain autoharrastamiseen kosketuksen jo lähes 50 vuotta siiten Vauhti ’74 -näyttelyssä, jossa Amerikasta tuotetut hot rodit jäivät pysyvästi mieleen."
(Päätoimittaja Jarmo Markkanen, GTi-Magazine 2/2020) 

Vauhti 74 -näyttelyssä oli 32 näytteilleasettajaa, eksoottisin ehkä Akateeminen Kirjallisuuspalvelu, joka markkinoi Kustannus Oy Tammen erikoiskirjallisuutta.

Olivat ne aikoja, kun maahantuojien osastoilta sai ralliviritteisiä pelejä. Varmaan aikoinaan painoaikataulut tekivät sen, että nimet menivät sinne päin - (Sumbeam), oikein Sunbeam... 
Viittasiko "Tiger" omistamansa autoliikkeen toimitusjohtajanakin toimineeseen Pauli "Tiikeri" Toivoseen?

Vauhdin Maailma 5/1974 -lehdessä koko sivun mainoksessa viitateen
Drag racingissa käytettyyn termiin "dragster"

Tai entäpä Lada tai Mosse suoraan rallin pikataipaleelle?

Lada lentää Vauhdin Maailma 5/1974 -näyttelynumerossa

Näin oli meno 50 vuotta sitten. Nyt mennään isoa kovaa FHRA:n American Car Show´n merkeissä. Nimestään huolimatta näyttely on paljon, paljon muutakin. Tapahtuma on iso, joten Helsingin Messukeskus tarjoaa tilavat puitteet - tänä vuonna kaikki hallit olivat käytössä.

"American Car Show -tapahtuman kävijämäärissä nähtiin nopea kasvu vuoden 1978 ensimmäisen tapahtuman jälkeen. Keskimääräinen kävijämääräarvio vuoteen 2020 mennessä asettui noin 30 000 kävijään." www.fhra.fi/american-car-show-on-suomen-suurin-ja-monipuolisin-harraste-ja-erikoisajoneuvotapahtuma/

"Kävijämäärän selkeä kasvu viimevuotiseen verrattuna on tietysti näyttelyjärjestelyistä vastaavalle FHRA:lle iloinen asia ja kertoo ihmisten kasvavasta kiinnostuksesta näyttelyä kohtaan. Viikonlopun perusteella vaikuttaa siltä, että uskollisten, vuodesta toiseen näyttelyssä kävijöiden määrä on säilynyt vakaana, mutta nuorten ja lapsiperheiden määrä on nousussa."

American Car Show on haluttu yhteistyökumppanuusbrändi
- Autodude on mukana myös pesukumppanina

Hyper, luksus, super, sportti ja klassiko
- kaikki mahtuvat mukaan Helsingin Messukeskukseen

Not sound of silence...

Viidenkymmenen vuoden opetus: koneromantiikka ja vauhti kiinnostavat aina vaan maailman tilanteista huolimatta. Junnu Vainio painotti laulussaan, että elämää ja erotiikkaa pitää olla.
Kyllä pitää olla myös koneromantiikkaa ja vauhtiakin...


                                                                                                    
Ei ole maarajoituksia merkeissä - japanilaisetkin ovat tervetulleita
Helsingin Messukeskukseen

American Car Show 2024 oli niin yleisöpalautteen kuin yleisömääränkin perusteella hyvin onnistunut näyttelytapahtuma. Pääkaupunkiseudulla pääsiäisviikonlopun mittavimman yleisötapahtuman kävijämäärä oli nyt viikonloppuna noin 44 000 henkeä. Viimevuotiseen kävijämäärään verrattuna kasvua oli noin 10 prosenttia.
Tänä vuonna Helsingin Messukeskuksessa nostettiin esiin erillisinä osastoina Motorsport, joka on aidosti koko suomalaisen moottoriurheilun kokoava näyttelyosio sekä tietysti nousevan tähtilajin osio - Drift World.


Aikansa superstara - autourheilu oli kovaa valuuttaa 50 vuotta sitten

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Destinaatiokuskin automatka alkaa aina alusta ja päättyy kohteeseen.

Automatka alkaa aina alusta ja päättyy kohteeseen. Automatkahan on oikeastaan ydinasia, jota toteuttamaan on itseliikkuva automobiili kehit...