Destinaatiomatkaajat

maanantai 27. toukokuuta 2024

Destinaatiokuskin vapaapäivä.

Vapaapäivä. Aina ei jaksa tai viitsi lähteä ajamaan. Tai edes kaverin kyydillä. Jos kuitenkin lähtisi raiteille, vesille ja bussin kyytiin. Vapaapäivä tarkoittaa Destinaatiokuskilla destinaatiomatkaa - muiden kyydissä. 

Maanantaipäivä, hellettä ilmassa ja ohjelmaa pk-seudulle. Sillä reseptillä matkaan - ensin junalla Hämeenlinnasta Helsinkiin. 

"Junailijan pilli ilmaa jo viilsi"

Helsingin keskustassa ehti kerrankin syömään ja Akateemiseen. Aikataulutta...paitsi vesibussille kello kahdeksi iltapäivällä pitää ehtiä.

Ideakirjallisuutta Akateemisessa Kirjakaupassa matka-ajatukset mielessä





























Ruokailualueeksi valikoitui Kluuvi. Ja siellä Wok and Noodle. 

"Wok and Noodle on Suomessa aivan uudenlainen aasialaisia makuja tarjoava ravintolakonsepti. Konseptin on tuonut Suomeen siskokset, joilla on yli 20 vuoden kokemus ravintoloitsijoina Helsingissä. Ruokalistalta löydät kattavan valikoiman nuudeliannoksia ja wokkeja, joissa pääset maistamaan aitoja aasialaisia makuja."

Lounas oli isohko. Makoisaa kanaa, porkkanaa ja kananmuna! Oivasti annoksen kanssa salaatissa maistui majoneesin lilluttamat kierremakaronit ja omenaviipaleet. Lounas tarjoillaan valmiina, salaatin saa itse valita.

Lounas hintaan 13,50 € - teriyakikanaa ja salaattia
















Sitten matkaan kävellen satamaan. Eihän sitä ihan ilman koneromantiikkaa voi päivää olla.

Kasarmikadulla aurinkokylpyä otti BMW Z4 - kuvatahan se piti

Päivässä oli sen verran aikataulua, että piti lähtemän vesibussilla Espooseen. Ja bussilla Original Sokos Hotel Tapiola Gardeniin. Ja sieltä jatkui matka niin ikään bussilla Wohls Gårdiin Kirkkonummelle. 

Keisarinluodon laiturin emäntäkaksikko
- Riikka ja Paula, Visit Espoo

"FRS Finland tuottaa reittiliikenne- ja tilausristeilypalveluita pääkaupunkiseudulla kymmenen hengen VIP-risteilyistä aina yli 200 henkilön juhliin ja henkilökuljetuksiin saakka – ympäri vuoden."
FRS Finland – Tilausristeily | Lounasristeily | Illallisristeily | Kokousristeily | Kauppatori | Helsinki (frs-finland.fi)

"Hauella" mentiin Otaniemeen

Kaivari jäi taakse, kun matkaa tehtiin Caterpillarin dieselin säestyksellä

Hissitaustaa Espoossa

"Original Sokos Hotel Tapiola Garden on espoolainen kohtaamispaikka vehreässä Tapiolan puutarhakaupungissa, hyvien kulkuyhteyksien, palveluiden sekä kulttuurin äärellä."

Koneromantiikkaa taas muiden kyydissä, korkealtahan näkee paremmin

Volsintie (11255) houkuttaa ajamaan

"Wohls Gårdin tarina alkoi 400 vuotta sitten, kun alue, jolla kartano sijaitsee läänitettiin riikalaiselle Ludvig Hintelmannille vuonna 1624. Tämän jälkeen historiaan mahtuu monia käänteitä ja jännittäviä vaiheita."

Yksityiskohta Wohls Gårdin monista neukkareista

"Helsingin Olympialaisten aikaan 1952 tarvittiin suuret määrät linja-autoja kisavieraita kuljettamaan. Tämä avasi myös Nils Åbergille mahdollisuuden laajentaa toimintaansa taksiliikenteestä linja-autoihin. Åbergin Linja on ensimmäisenä bussiyhtiönä saanut käyttöönsä Visit Finlandin Sustainable Travel Finland –merkin."

Ystävällisten kuskien espoolainen perheyritys - Åbergin Linja Oy

Visiitille Espooseen? Ja sen lähialueelle? Kyllä vain. Kun näkökulmaa laventaa, voi reittejä ja kohteita miksata kivasti. Vesibussilla pääsee elämyksen makuun. Espoossa voi yöpyä ja kokoustaa monipuolisesti esim. Tapiola Gardenissa. Kokousmahdollisuudet ovat monipuoliset. Ja Espooseen pääsee melkein millä kulkuneuvolla tahansa. 

Ja Wohls Gård? Sehän on mutkateiden varrella. Luonnonkauneus ja monipuolisuus - sitä riittää.
Åbergin bussilla tasaisesti ja nätisti mentiin. Ja Helsinkiin takaisin...

Vielä piti matkustaman Hämeenlinnaan - junalla. Mikä neuvoksi, kun raiteilla mennään aina samoin, eipä poiketa! Korkeintaan odotellaan vastaantulevaa. No neuvoksi on tietysti paikallisjuna - tunne on hieman sama kuin mutkateillä - ei etene nopeasti!

Kyllähän päivään saa koneromantiikkaa, vaikkei itse ole kuin kyydissä vaan...

R-junan tenhoa 87 minuutin verran...

Paluumatkan "maustekahvi" - kerroshampurilainen on kuvan ulkopuolella...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Destinaatiokuskin automatka alkaa aina alusta ja päättyy kohteeseen.

Automatka alkaa aina alusta ja päättyy kohteeseen. Automatkahan on oikeastaan ydinasia, jota toteuttamaan on itseliikkuva automobiili kehit...