Destinaatiomatkaajat

lauantai 15. kesäkuuta 2024

Ajoharjoittelu kohteessa - hyödyllistä destinaatiomatkailua.

Vaikka nyt nautitaan kesästä, syksy tulee kuitenkin ennemmin tai myöhemmin. Moottoripyöräilijät poistavat "ruostetta ranteista" keväisin. Miksipäs ei autoilija tekisi talvea varten samoin - varautumalla kelien muutokseen. Ajotaitoa voi harjoitella, ja tulevaa talvea ennakoida - monissa paikoissa.

Talven lähestyessä ajankohtaista - ajoharjoittelu



















Ajokorttien ollessa vaatimuksiltaan kaksivaiheisia, syntyi Suomeen liukasratoja, joilla nuori kuljettaja pääsi kokeilemaan miltä tuntui pidon menetys tai jarrutus liukkaalla. Ajokorttivaatimusten muututtua liukasradat ovat kokeneet inflaation - ja moni lopettanut.


Riihimäellä on mahdollista kokeilla ABS-jarrujen lisäksi tuntumaa "vanhan ajan" lukkiutuvilla jarruilla. Vaikka ajoavustimet ovat tulleet jäädäkseen, syvää ymmärrystä talviajosta saa juurikin kokemalla kuinka vaativaa oli ennen väistää esimerkiksi este tiellä.

Riihimäellä liukkauden torjuntaa harjoittamassa - www.liukasrata.fi





























Nykyisin autot muuttuvat sähköisiksi. Paino lisääntyy ja ajoa ei voi säädellä kuin ennen "kaasulla tai kierroksilla". Kannattaa kokeilla myös aina uuden auton hankinnan yhteydessä, miltä tuntuvat ääritilanteet. Ennen kuin liikenne yllättää...

Ennen kuin liukkaus yllättää liikenteessä - harjoittele!

Ennen vanhaan autourheilu oli osa suomalaisten "ajoharjoittelumaisemaa". Suljetuilla radoilla tai rallierikoiskokeilla sai oppia - niin onnistumisia kuin oppia kantapäänkin kautta.

Skodan vauhdin rajoja hakemassa Hankirallissa 26.-28.2.1960 (kuvaaja UA Saarinen 1960, Museovirasto)

Ajamaan oppii vain ajamalla. Niinpä auton käsittelyynkin oppii vain auton käsittelyllä eli sitä harjoittelemalla. Usein pienet jutut ovat suuria merkitykseltään, kun tosipaikka tai keli yllättävät.

Keilan kaato ei maksa mitään - liikenteessä osumat voivat olla kalliita

Kun tien pinta on tällainen - mitä teet - jos pitäisi yhtäkkiä välttää törmäys?

Destinaatiokuski on myös liikenneopettaja eli ajokoutsi. Autan kehittelemään luovia ajoharjoittelutoteutuksia ja ajomaisemia. Toteutan siis liukkauden varalle ajokoutsausta ja ajopalveluita.

Katse eteenpäin - ajokoutsi näyttää miten kohta jarrutetaan... 

Keliä et voi valita, mutta ajoharjoittelun voit.

Ajomaiseman arkirealismia
hashtag
hashtag
#ajoharjoittelu #ajosparraus #ajoharjoittelu #trafiikkimaikka www.trafiikkimaikka.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Destinaatiokuskin automatka alkaa aina alusta ja päättyy kohteeseen.

Automatka alkaa aina alusta ja päättyy kohteeseen. Automatkahan on oikeastaan ydinasia, jota toteuttamaan on itseliikkuva automobiili kehit...