Destinaatiomatkaajat

tiistai 12. syyskuuta 2023

Automedia matkustaa artikkeleissaan - autolla.

Printtiautomedia tekee hienoja irtiottoja arjesta road tripien muodossa. Vai olisiko sittenkin niin, että ne ovatkin toimituksille arkipäivää. Jokainen uuden auton koeajo tai vastaava on tiematka sinänsä, mutta erityiskohteet tai matkareitti ovat se juttu - joka nostaa ne road trip -tasolle. Siis irti arjesta...

Maailmalla on tietysti laveampaa niin medioiden, matkojen kuin ideoidenkin suhteen. Mutta osaa sitä supisuomalainenkin media. Autoliiton Moottori on road trip -artikkeleissaan ylivoimainen.

"Loputtomasti vihreän sävyjä. lampaita, lisää lampaita. Toinen toistaan upeampia teitä, jotka kiemurtelevat kumpuilevassa maastossa käärmeen lailla vehreästä laaksosta toiseen. Tervetuloa Färsaarille." (Vesa Eskola: Koeajo maailman laidalla, Moottori 8/2023)

"Kyllä, siellä voi autoilla - ja kokemus on unohtumaton"












Samalla artikkeli on parhaimmillaan kehote lähteä tutustumaan. Todellista paikan ja maan markkinointia siis. Siinä sivussa tulee koeajetuksi uusi Audi Q6 e-tron.

Matkakertomus on tiekartan ja reitin tulema. Destinaatiomatka ja road trip ovat yhtä.
Octane magazine on tehnyt loistavan matkakertomuksen printtiin. Juttu kertoo kuinka nykyaikaisella sähköautolla - KIA EV6 GT - ajetaan legendaarista tietä - Route 66 - Kingmanin pieneen kaupunkiin Arizonaan - sähköautomuseoon.
"You can travel for miles without seeing another car."
(Mark Dixon, Route EV6, Octane, August 2023)

"The 60s Renault is an ultra-rare EV conversion: it,s been worth coming just to see this unicorn"

Octane destinaatiossa, Kingman, Arizona

Eteläafrikkalainen julkaisu Driven Magazine RoadTrip Magazine SA on media, joka kirjoittaa otsikolla Leisure Drive, auton ja matka- tai käyntikohteen kannalta fiilispohjaisia juttuja.
Pääpaino vapaa-ajan ajossa on kohde, ajaminen sinänsä ja vain vähän tekniikan kuvausta. Fiilis on ytimessä, tarina ja kuvaus kerronnallisena ykkösasiana.
Esim. Kia Sportage GT-Linella ajetaan Kruger National Parkiin.
"Average of fuel consumption of 7,2 l/100km, 1,510 km travelled, over 20 hours of driving, and memories to last a lifetime." (Nicky Furniss, Driven Magazine 1/2023)

Driven - January 2023

Kialla safarireissussa - Driven January 2023

Ja sitten on vielä nostalgisella ajopelillä ajo nostalgiseen destinaatioon. Tämä se on oikein mukavaa, onhan vanhassa vara parempi - niin reiteissä kuin autoissakin.
Klassiker on tehnyt loistavan reportaasin niin nettiin kuin printtiinkin. Kertomus ei ole hipaisu, vaan syvällinen kuvaus, joka vie mukanaan. Printtilehdessä on 14 sivua tarinaa Jowett Javelinin vm. 1951 matkasta - 480 km kahdessa päivässä.
"Vi har kört långt och fortfarande är Jowett Javelin vår vän."
(Språkresan, Björn Meyer, Klassiker 7/2023)

Klassiker 7/2023

Jowett Javelin - Klassiker 7/2023

#tarinallistaminen #storytelling #destinationtrip #destinationdriving #leisuredrive #destinationdriver #destinaatiomatka #automatkajuttu #automatkajournalismi #matkakertomus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Destinaatiokuskin automatka alkaa aina alusta ja päättyy kohteeseen.

Automatka alkaa aina alusta ja päättyy kohteeseen. Automatkahan on oikeastaan ydinasia, jota toteuttamaan on itseliikkuva automobiili kehit...