Destinaatiomatkaajat

torstai 30. marraskuuta 2023

Hyötyajoneuvo ja road trip.

Pitääkö aina olla harrasteauto tai muuten vaan muikea ajopeli, jolla saa road trip -fiiliksen? Tai jos pitää tehdä jokin hyödyllinen kuljetustehtävä, pitääkö olla tienpäällisromantiikan ammattilainen - pitkän matkan rekkakuski? 

Yleensä tehtävään liittyy ennalta määritelty kuljetus - jopa vienti ja tuonti - myös siten reitti sekä aikataulu. Riittää, kun tekee jonkun keikan, jossa kuljettaa jotakin. Ja fiilikseen pääsee ihan tuosta vaan pakettiautollakin.

Elämä on huviajelu - joskus myös hyötyautollakin,
kuten tässä Hämeen Härkätiellä










        

        Hyötyajoneuvo on moottoriajoneuvo, jota käytetään yksinomaan tai pääasiassa tavaroiden kuljettamiseen.  Hyötyajoneuvo – Wikipedia

Parhaimmillaan hyötyautoilullakin pääsee hetkeksi irti arjesta, vaikka tehtävä veisikin aikaa, ja olisi tiivis ja raskaskin. Varsinainen jakelutyökin voi olla mukavaa ja rentoa. Hyötyauto voi olla pieni tai iso, koolla ei näissä fiiliksissä ole väliä.

Destinaatiokuskilla tämä on viime vuosina ollut hauskaa tekemistä, isän ja poikien välistä laatuaikaa. Koneromantiikka on ollut läsnä, kun pojilla on ollut iän tuomaa motorisoitua tekemistä - mopoa ja kevaria.

Huvi ja hyöty toimii kohdeajamisessa hyvin - yhteistä tienpäällistä laatuaika

Jakelutyön romantiikkaa - hyötyauton koollakaan ei ole väliä

Hyötyauton koko ei ole este - Iveco meni maastoon mediatilaisuudessa

Maailmalla hyötyautoilu on yleinen ja arkinen asia. 

Ford’s F-Series pickup will remain America’s best-selling vehicle for a 40th straight year and the industry’s top-selling truck for the 45th consecutive year. Ford pickup remains America's top-selling truck for 45th year, automaker says (cnbc.com)

1967 Ford F-100 Truck (Ford Motor Company)

1 kommentti:

  1. Onpa kiinnostava aihe. Tällainen luova ajattelu on tervetullutta autoiluunkin. Meillä nyt ei ole hyötyautosta niinkään kyse, vaan vanhasta pakettiautosta, jonka haluaisimme tuunata matkailuun. Täytyy aloittaa sen perusteellinen kunnostus. Joku sanoi, että edullisimmat varaosat pakettiautoon saan raskaan kaluston varaosamyymälästä. Onkohan näin?

    VastaaPoista

Destinaatiokuskin automatka alkaa aina alusta ja päättyy kohteeseen.

Automatka alkaa aina alusta ja päättyy kohteeseen. Automatkahan on oikeastaan ydinasia, jota toteuttamaan on itseliikkuva automobiili kehit...