Destinaatiomatkaajat

torstai 21. maaliskuuta 2024

Nissan Fuga koeajossa Vantaalla.

JDM? 
Nissan Fuga 370GT? 
Näihin kysymyksiin sai vastauksen, kun tuli suoritettua koeajo eli Destinaatiokuskin termistössä destinaatioajo. Suorituspaikkana oli Vantaa ja autona JDM Outletin Fuga. 
JDM Outlet on japanilaisten tuontiautojen erikoisliike, tarjoten hieman erikoisempia tai parempia kulkupelejä kuin normaalit eurooppalaiset käyttö- tai harrasteautot ovat. 
JDM Outlet maahantuo Japanista Suomeen pääasiassa henkilöautoja: sedan-, farmari- ja tila-autoja. Autot sopivat arkiautoilijoille eli valtaosa ajoneuvoista on ihan tavalliseen käyttöautoiluun sopivia.

Fuga ja Rusa (Ruskeasannan Shell on suosittu autoharrastajien kokoontumispaikka)











JDM-autot ovat "väärältä" puolelta (lue: oikealta) ajettavia autoja. 

Siis mitä? 

Japanilaisia kotimaan markkinoille alun perin myytyjä.

It stands for "Japanese Domestic Market" and refers to cars that were made by Japanese companies, obeying the country's regulations. Simple enough. 

Ratti oikealla, vilkku myös ratin oikealla puolella

Ajamiseen tottuu hyvinkin nopeasti, yleensä muutamissa minuuteissa. Käytännössä kuljettaja ajaa vain puoli metriä sivummalta. 

3.7 litran V6-moottori tarjoaa 333-hevosvoimaa
7-vaihteisen automaattivaihteiston kautta takapyörille

Nissan Fuga esiteltiin ensikerran vuonna 2003 Tokion autonäyttelyssä ja tuli myyntiin loppuvuodesta 2004. Fuga paikkasi Nissanin Cedric- ja Gloria-mallit. Kun vuonna 2010 Nissanin Cima- ja President-mallin tuotanto päättyi, tuli Fugasta Nissanin lippulaiva! Näin nimensä veroisesti Fuga edustaa useaa Nissanin itsenäistä mallia. www.jdmoutlet.fi/tuote/nissan-fuga-370-gt-alk-395-kk-ilma-alusta-330hv-21-kr-nze-tzy-477

Koeajettu auto oli vuoden 2013 malli, jossa oli kauko-ohjattu ilmajousitus. Ajossa tuntui ison auton tuntu, jonka miellyttävä ja mukava kyyti oli juhlavan tuntuista. Edustuksellinen pelihän tämä olikin. Tarvittaessa löytyi tehoakin, joka ei tuntunut kaasupolkimen kautta mitenkään räjähtävältä - vaan nautittavalta. Kuin ennen vanhaan eli niin, että tuntui kuin äänet ja voima lisääntyivät tasaisesti. Käyntiääneet...nehän v-moottori tarjosi ihanasti.

Maskissa on Infinitin tunnus - Fugaa on myyty mm. Yhdysvalloissa Infinitinä

Huomioita: tuulilasin pyyhkimet pyrkivät menemään päälle, kun tulee harottua ratin vasenta viikseä.
Vilkkuhan on ratin oikealla puolella olevassa viiksessä. Ajaminen "väärältä puolelta" vaatii hieman tottumista arvioimaan auton vaatimaa tilaa oikeassa reunassa. Etupenkkiläinen on tyhjän päällä, kun ei voi "ottaa tukea ohjauspyörästä", jota ei siinä ole...

Ulkopuolelle on laitettu etulippaa sekä helmaa. Alla on 21 tuumaiset Kränze vanteet. Auto on muutenkin todella upeassa kunnossa. Ehdottomasti nähtävä tämä paikan päällä! 

Paikan päällä. Myös täällä. JDM Outlet oli osastollaan mukana 29.-31.3.2024 järjestettävässä 45. American Car Show´ssa. Näyttelytapahtuma on suunnattu kaikille, jotka arvostavat harrasteajoneuvojen ja moottoriurheilun monimuotoisuutta, laatua ja elämyksellisyyttä. 

www.americancarshow.fi 

www.jdmoutlet.fi

Lumenvalkoinen erottuu edukseen - vaikka ankeassa ja harmaassa säässä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Destinaatiokuskin automatka alkaa aina alusta ja päättyy kohteeseen.

Automatka alkaa aina alusta ja päättyy kohteeseen. Automatkahan on oikeastaan ydinasia, jota toteuttamaan on itseliikkuva automobiili kehit...