Destinaatiomatkaajat

keskiviikko 3. huhtikuuta 2024

Cruising on osa autoilun ihanuutta ja nautintoa.

Cruising elää vahvasti, ovathan auto- ja moottoriaiheiset tapaamiset kaikkinensa ihmiselle hyvästä.

"Cruisingiltaan kiteytyy monesti ihan omanlaistaan sähköä. Auto on pesty ja puunattu, matkaseuralaiset poimittu kyytiin ja poikettu huoltoasemalle täyttämään tankki, kenties eväskassikin.
"Cruisin´ Extra 2020, Viipalemediat Oy)

"Cruising is a social activity that primarily consists of driving a car. Cruising can be an expression of the freedom of possessing a driver´s license. Cruising is distinguished from regular driving by the social and recreational nature of the activity, which is characterized by an impulsively random, often aimless course." Cruising (driving) - Wikipedia


Tunkua Malmin tapaan



















Sosiaalinen aspekti harrastamisen lisäksi, tutustuminen uusiin ihmisiin ja itse ajoneuvosta nauttiminen on se juttu. Autotapaamisten renessanssiajat ovat alkaneet korona-ajan jälkeen.


Cruising ja kokoontumisajot eivät ole amerikkalaisten autojen etuoikeus



















Näinä aikoina on pääkaupunkiseudulla haastetta löytää kunnon paikkoja cruisingiin. Ruotsissa ilmiö on laajenmassa - tämänkin lajin naapuri vie 6-0.

Ruotsissa Solvallan raviradalla: Haastetta on järjestää autotapaaminen pääkaupunkiseudulle (Tukholma). Se ei ole pikkujuttu löytää paikka, jonne kaikki mahtuvat lähialueelta ja kauempaakin.

"Så det blev en välbesökt tillställning med solsken som blänkte i lack och krom på alla de 1100 bilar som fyllde arenan." (Wheels 11/2022)


Ahveniston moottoriradan kesäkaudella maanantaisin riittää juttua ja nähtävää
 - tässä koneromantikot Leo Belikin Studebaker Avantin ympärillä

Onko suunta aina oltava selvillä, kun lähtee cruisaamaan tai road tripille? Kunnon road trip sisältää aina jotain sellaista, mitä ei alun perin ajateltukaan kokea tai nähdä.

Destinaatiokuski yhytti joskus mielenkiintoisen autoilutapahtuman Scandic Rosendahlin alueella

"A popular route (or "strip") is often the focus of cruising." Cruising (driving) - Wikipedia


Matkalla. Tien päällä. Sitäkin matkailu on cruisingin näkökulmasta.

"Olemme yllättävän vähässä ajassa kasvaneet siihen, että auton ulkopuolinen maailma ruokkii uteliaisuuttamme ja saa meidät haluamaan lisää. Me olemme tottuneet siihen, ettemme tiedä, mitä eteemme aukeaa seuraavan mutkan takaa."
(Aino Huilaja, Pakumatkalla, Otava 2021)


Cruisailun ihanuutta Pyynikillä




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Destinaatiokuskin automatka alkaa aina alusta ja päättyy kohteeseen.

Automatka alkaa aina alusta ja päättyy kohteeseen. Automatkahan on oikeastaan ydinasia, jota toteuttamaan on itseliikkuva automobiili kehit...