Destinaatiomatkaajat

lauantai 6. huhtikuuta 2024

Koeajo ja siirtoajo osana destinaatiokokemusta.

Koeajo. Termi on monipuolinen, liittyen teknisen laitteen tai ajoneuvon kokeilemiseen esim. ennen ostopäätöstä. Tai kokeilua ihan muuten vaan.

Koe, testi määrittelee synonyymit.fi koeajon lisäksi. Määritelläänpä lisää. Julkisuudessa ja mediassa käytetään koeajo-terminologiaa monella tavalla. Auto- ja liikennemediassa tulee mukaan eri käsitteitä, sen mukaan millainen on ajo, sen pituus tai ajoneuvon markkinointivaihe.

"Teemme koeajoista kahta erilasta juttutyyppiä: maistiainen ja koeajo. Näistä nopeatempoisempi juttutyyppi on maistiainen. Siinä kerromme automallista mahdollisimman paljon tietoa ja mukana on myös tiiviimpi kuvaus auton ajo-ominaisuuksista. Maistiainen on nopeampi juttutyyppi toteuttaa, jolloin saamme välitettyä autosta tietoa lukijoillemme mahdollisimman nopeasti."

"Autot-osiosta löydät koeajot, autotestit, vertailut, rengastestimme sekä ajankohtaiset autouutiset."

Arjessa auton hankinta-aie tai matkailu mahdollistavat erilaisten ajoneuvojen testaamisen tai käyttöominaisuuksien selvittämisen. 
Joskus sattuu eteen mielenkiintoisia tai kuvauksellisia yhdisteitä.

Destinaatiokuskin koeajossa Ford Mustang Henry Fordin kadulla (www.henryfordintalo.fi)
























Joskus matkailu avartaa enemmän kuin oli suunnitelmissa - Ruotsissa Destinaatiokuski kokeili Xpengiä

Tietokilpailun (ajokortittomalle) voittajalle viikonlopuksi avoauton siirtoajo























Testiajo tai vertailu on yleensä ammattimediassa koeajoa pitempikestoinen rupeama, jossa käydään ominaisuuksia läpi hyvinkin tarkasti. 

Siirtoajo on tavallisesti tarpeeseen suunnattu ajoneuvon siirtäminen. Tämä tapahtuu usein ennalta määrätyn ajon, ajoreitin tai aikataulun mukaan. Se, mitä siitä saa irti destinaatiomatkailun mielessä, riippuu aivan edellä mainituista rajoitteista - tai mahdollisuuksista. 

Emmin Auto-Opiston Volvo siirtoajossa Sääksmäen sillan kupeessa www.nepunaisetkouluautot.com

Autojen siirto on kaupallistunut. Autoliikkeet ja yritykset ovat palvelujen lisääntyessä lisänneet tarvetta. 

"Meiltä saat siirroille aina luotettavat ja kokeneet kuljettajat. Palvelumme on turvallinen, luotettava ja nopea. Hoidamme myös kaupunkien sisäiset siirrot viikon jokaisena päivänä." 

Sosiaalinen media on lisännyt autojen koeajoja huomattavasti. On syntynyt eri kohderyhmiin vetoavia somettajia ja bloggaajia. Myöskin automaahantuojat ja liikkeet tekevät esim. vaikuttajien kanssa yhteistyötä. Puhutaan ehkä autokokeilusta - ja esittelystä. 

Toiset ovat uskottavampia (ajajia) kuin toiset...  

Krisse Aalto: uskottava. www.youtube.com/watch?v=iRb-ck4S5MQ

Myös erilaiset autonesittely- ja autonhankintapalvelut ovat lisääntyneet.

Audi palautui koeajon jälkeen liikkeeseen - kytkinremontti tulossa selvästi Kuka autoasi oikein ajaa? - Trafiikkimaikka

Matkailullinen ulottuvuus on koeajossa mahdollista toteuttaa. Yleensä reittiin on mahdollista liittää yhtä ja toista etukäteissuunnittelulla. 

Autoliiton kyselytutkimuksen mukaan kotimaan matkailukohteiden ei myöskään koeta olevan helposti saavutettavissa ilman autoa. Myös ulkomaille lähdetään usein autolla tai auto vuokrataan kohteessa.
Autoliiton teettämän barometrin mukaan 76 prosenttia suomalaisista käyttää vapaa-ajan matkoihinsa pääsääntöisesti omaa autoa. Tämän lisäksi seitsemän prosenttia yhdistää näillä matkoilla oman auton ja joukkoliikenteen käyttöä ja kolme prosenttia kulkee kimppakyydillä tai yhteiskäyttöautolla.

"Henkilöauton käyttöön on varmasti monia syitä. Se on usein nopein ja aina joustavin tapa matkustaa, eikä sille välttämättä ole edes todellista vaihtoehtoa. Voi sanoa, että henkilöautoilu yhdistää suomalaisia, olivatpa he sitten maalta tai kaupungista." (Autoliiton viestintäpäällikkö Jukka Tolvanen)

Linna Cruisingiin menossa Vehoniemenharjulla












Tarvitseeko ajon olla pitkä, jotta siitä saa sisältymään edellä mainittuja elementtejä?  Tarvitseeko muuta kuin vähän vaan siirtää...? Ei tarvitse. Kaikki lasketaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Destinaatiokuskin automatka alkaa aina alusta ja päättyy kohteeseen.

Automatka alkaa aina alusta ja päättyy kohteeseen. Automatkahan on oikeastaan ydinasia, jota toteuttamaan on itseliikkuva automobiili kehit...